Skiën in Winterberg

Skiën in Winterberg

feb 25, 2012
Nog geen reacties

Hoewel ik pas om 00:45 uur thuis kwam van een bijeenkomst van mijn werkgever, ging de volgende ochtend al weer om 04:45 uur de wekker. Snel douchen, alvast mijn skispullen aantrekken en snel een boterhammetje wegwerken zodat ik om 05:30 uur bij het verzamelpunt in Zutphen was. Een dagje Winterberg!

 

Na een goede 3 uur rijden met de cruisecontrol op 140 kwamen we aan op de bestemming. Eerst maar eens een parkeerplaats vinden, midden in het centrum onderaan de piste voor € 4 voor een dag parkeren. Dat noem ik nou schappelijke tarieven. In Nederland zouden ze de volle pond ervoor vragen aangezien ze toch wel weten dat de parkeerplaats vol komt en er geen redelijke alternatieven zijn.

 

Enfin, voor € 12 skischoenen en skie’s  gehuurd en € 26 betaald voor een ticket die toegang verschaft tot de 40 liften die het gebied kent. Om 08:50 uur gingen we dan echt de eerste lift in, dat was even wennen aangezien het gelijk de minst fijne lift was, een zogeheten enkele sleeplift. Gelukkig was dat de enige in zijn soort in het gebied. Na een kleine 3 uur hadden we toch wel dorst, dus maar bij het eerste beste café tweemaal een halve liter Warsteiner per persoon gehaald. Op dat moment was het heerlijk weer, warm genoeg om in je trui op het terras te zitten!

 

Rond 13:00 uur beginnen we toch wel honger te krijgen, dus tijd voor een oer-Duitse snack: Curry-wurst mit Pommes! Hoewel het niet de beste Curry-worst is die ik gehad heb, is het een aangename opvulling van de maag. Na nog een tijd skiën waren we het zat en namen we nog een Jägermeister in het plaatselijke ver-Nederlandse ‘Den Brabender’-café. Rond 17:30 uur zochten we een goed restaurant op om de avond af te sluiten. Om toch in het teken van de Duitse cultuur te blijven nam ik een grote schnitzel!

 


About the Author

Frank

bio

Laat een reactie achter